סוגי החלות וההבדלים בינהן

חלה היא לחם יהודי מסורתי שהוכן במשך מאות שנים. החלה נאכלה במקור רק בשבתות ובחגים, אך עם הזמן היא הפכה למוצר יומיומי במשקי בית יהודיים, כמו גם בקרב קהילות דתיות אחרות בעולם. אחת הסיבות שאנשים אוהבים חלה היא כי היא מסורתית, קלה להכנה ופשוט ממש טעימה. במאמר זה נסקור לגבי סוגי החלות הפופולריות חלת בצל וחלה מתוקה, נציג את ההבדלים ונציין כמה מתכונים קלאסיים כך שתוכלו לאפות חלה ביתית מושלמת!

 

סוגי החלות וההבדלים בינהן

חלת בצל

חלת בצל היא אחד המאכלים שישראלים הכי אוהבים. חלת בצל נחשבת לאחד הטרנדים הכי פופולריים לאחרונה בעיקר בגלל הטעם הממכר שלה וגם בעיקר בגלל ההכנה הפשוטה. ישנן דרכים רבות ושונות להכין חלה מסוג זה אבל אנחנו הכנו עבורכם את החלת בצל הקלאסית, תהנו!

רכיבים

– מלח ופלפל

– 2 בצלים יפים

– 1 כפית מלח

– 3/4 כוס קרונפלור

– 1/4 כוס קמח רגיל

– חצי כוס בירה (עדיף בהירה)

– שמן טיגון עמוק

אופן הכנה:

1. לחתוך את הבצל לטבעות בעובי חצי ס"מ.

2. לערבב בקערה את הקמח, הבירה והמלח ופלפל.

3. מערבבים את טבעות הבצל בבלילה כך שכולם יכוסו בצורה מלאה.

4. חימום הסיר והכנה לשמן טיגון עמוק.

5. מכניסים את כל הבלילה לסיר ומטגנים כ- 7 דקות בערך. בסוף הטיגון יש לספוג על מגבות נייר ולהגיש.

חלות מתוקות

חלה מתוקה היא החלה המסורתית והמוכרת שאותה כולנו אוהבים ורואים בדרך כלל בשולחן השישי. כיום קיימים מגוון סוגים וצורות של חלות מתוקות, אנחנו הכנו עבורכם גם כאן את המתכון לחלה המתוקה הקלאסית. תהנו!

רכיבים:

– קמח חיטה לבן

– שמרים

– מים

– מלח

-סוכר

– שמן

אופן הכנה:

1. מכניסים לקערת המיקסר מים, שמרים, קמח, סוכר ומלח ולשים עד שאין קמח יבש בקערה (לפחות 10-15 דקות) בסוף הלישה אנו צריכים לקבל בצק אחיד וחלק.

2. מוצאים את הבצק ויוצרים ממנו כדור, לאחר מכן מניחים בקערה מכוסה לפתיחה של כחצי שעה- שעה (תלוי בטמפרטורה)

3. מוציאים את הבצק ומחלקים ליחידות שוות לפי מספר הרצועות הנדרשות

4. בעת הקליעה של החלה יש להקפיד לקלוע בצורה מעט רופפת ולא להדק את הרצועות.

5. אופים בתנור ב 180 מעלות.

אם אתם עושים חלות קטנות – צריך לחכות בערך חצי שעה.

במידה ואתם עושים חלות יותר גדולות – אפשר לחכות בערך 40 דקות.

6. מוציאים את החלה מהתנור ומניחים לחלה להצטנן.

מעוניינים במידע נוסף

דילוג לתוכן